Klónok harca

Klónok harca

Longines vs Lónzsín

2014. október 05. - roxig

Aki életében csak egy kicsit is belenézett bármilyen nagyobb kaliberű tenisz tornába tudja, hogy mi az a Longines és mekkora presztízzsel bír. A szorgoskodó kínaiak ettől függetlenül ennek a brandnek sem kegyelmeztek, bőrszíjastól az arany, ezüst szíjasig lehet válogatni az egyébként szuper-exkluzív modellekből. 

1. 

eredeti ár: hasonlót sehol sem találtam, ettől függetlenül biztos létezik és egy jobb használt kocsi árába kerül.

aliexpresszes ár: 22,07 dollár + free shipping (katt)

Képernyőfotó 2014-10-05 - 13.11.39.png

2. 

eredeti ár: 436800 forint (katt)

aliexpresszes ár: 20,23 dollár + free shipping (katt)

longines.jpg

3.

eredeti ár: 280000 forint (katt)

aliexpresszes ár: 15,63 dollár + free shipping (katt)

longines02.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://klonokharca.blog.hu/api/trackback/id/tr546760801

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2014.10.07. 12:00:33

Én pitiáner dolognak tartom a hamis órák hordását. amíg nem volt pénzem prémium órákra, addig sem hamisítványt, hanem olcsó japán mechanikus órákat vettem. Aki lelkesen rendelne online ilyen órát, azt azért arra figyelmeztetem, hogy a hirdetni általában nem a hamisítvány, hanem az eredeti képével szokták, teljesen zsákbamacska, hogy végül milyen lesz a rendelt órának látszó tárgy.

roxig 2014.10.07. 12:08:00

@nemorino: jó hát nyilván pitiáner dolog olyan órák hamisítványát hordani, mint a Longines vagy egy Omega, ezek már inkább a presztízskérdés kategóriájába tartoznak - a teljesen zsákbamacska viszont nem igaz, mivel egy eladó sem engedheti meg magának, hogy átverjen, különben eléggé megszívatja maga a webáruház. nyilván nem kell prémium-kategóriás modellekre számítani, de egy 20 dollár körüli óra azért már biztos vagyok benne, hogy minőségibb, mint az átlag (pl. nem kopik a szíja és működik az elem)

Mr. Közbiztonság Szilárd 2014.10.07. 12:57:53

De ki használ ma még karórát, mikor van mobiltelefon?

roxig 2014.10.07. 12:59:03

@Mr. Közbiztonság Szilárd: :D és ha lemerül a telefonod? (és nem ér azzal érvelni, hogy az órában is lemerülhet az elem)

Mr. Közbiztonság Szilárd 2014.10.07. 13:01:08

Mellesleg belül ugyanaz a kínai elektronika van az eredeti Longines-ban is, mint a gagyiban, meg ugyanaz a kvarc, csak a nevet kell megfizetni.
Már rég túl vagyunk a mechanikus órák korszakán, amikor még tényleg Svájcban, svájci mesterek kézimunkájával készültek a neves órák.
Csak a sznoboknak jelent valamit, hogy nagy nevű cégek óráit hordják.

Mr. Közbiztonság Szilárd 2014.10.07. 13:03:55

@roxig:
Miért, te pont ugyanazzal érvelsz.
Az időt mellesleg egy 2 dolláros óra is ugyanolyan pontosan mutatja, mint a félmilliós márkás svájci (ma már csak) átverések.

roxig 2014.10.07. 13:06:28

@Mr. Közbiztonság Szilárd: a nevet kell megfizetni, ennyi, és ez nem csak az óráknál van így. elég, ha vesszük Marc Jacobsot, aki mindent - nem csak az óráit, de a ruháit is - Kínában gyártatja és eladja X-szeres haszonnal, szóval ha Kínából berendeled a 'gatyi' verzióját, elég nagy eséllyel kapod meg az eredetit, csak mondjuk hivatalos munkaidőn kívül gyártották vagy valami nagyon apró hiba van rajta. Ugyanez volt anno a Guccival, de a Magyarországon gyártó Stella McCartney-nál is volt már hasonló balhé

mufflinca 2014.10.07. 14:03:22

A hozzászólásokból az összes tipikus félreértést kiolvasom:
"csak mondjuk hivatalos munkaidőn kívül gyártották vagy valami nagyon apró hiba van rajta"
Ez nem igaz. Azért egy nagy név, nagyon ügyel arra, hogy selejt, gyengébb minőség ne kerülhessen ki.
"Mellesleg belül ugyanaz a kínai elektronika van az eredeti Longines-ban is, mint a gagyiban, meg ugyanaz a kvarc, csak a nevet kell megfizetni."
Köszönőviszonyban sincs. A werk már annyira költséges valami egy márkás órában, hogy egy másolathoz (replikához) sem lenne kifizetődő megvenni. Van olyan, hogy lekoppintanak egy eredeti mechanikát, de az még mindig nagyon más kategória. Általában egy olcsó tömegtermék van betokozva hasonló kaszniba.
"De ki használ ma még karórát, mikor van mobiltelefon?"
Az óra nem feltétlenül az idő múlását jelzi. Manapság ékszer. A kultúra része, vagy éppen hobby.
Ami viszont igaz, az az hogy azért mert eredeti valami és 1000x annyiba kerül, még nem lesz ezerszer jobb. Nehéz lenne kifejezni, de 10x többet sem biztos, hogy ér. Egy validált, hitelesített óraműhöz használt speciális anyag miatt lehet drágább, vagy a manuáli gyártás végett, de ezt nagyon hatványozottan kéretik megfizetni!

Mr. Közbiztonság Szilárd 2014.10.07. 14:38:34

@mufflinca:
"A werk már annyira költséges valami egy márkás órában, hogy egy másolathoz (replikához) sem lenne kifizetődő megvenni."
Na ne röhögtess, az analóg kvarcórák szerkezete röhejesen egyszerű. A legdrágábbaké is.

@csentecsa:
És gondolom, az ETA-szerkezeteket is Kínában gyártják.
Az Apple is neves amerikai cég, jók a cuccai is, mégis mind Kínában készül.

protézisesh 2014.10.07. 15:14:29

teli szájjal szidjátok itt, amikor valaki kínában gyártat (bármit). Ugyanakkor a magyar Audi, meg Mercedes az a világszínvonal, ugye? HÁt megsúgom, hogy kurvára nem az országtól, hanem a gyártól és annak menedzsmentjétől függ, hogy mi jön ki belőle. Ezért jó minőségű (pedig kínai) az Apple meg az összes számítógép-gyártó összes terméke, a teljes szórakoztató elektronika, meg még a púpom tudja, mi.

Órát meg azért hord az ember, mert felnőtt. @Mr. Közbiztonság Szilárd: felesleges odaböfögni mindenhova, hogy "minek az óra, mikor a telefon mutatja az időt". Csak azt bizonyítja, hogy még nem nőttél fel.

Mr. Közbiztonság Szilárd 2014.10.07. 15:21:37

@protézisesh:
Vagy órát azért hord, mert idióta, és még a középkorban él. Mint te.
Akkor az óta még valóban nagy szám volt (lett volna).
Nézz a naptárra: 2014-et írunk. És nem a zsidó naptár szerint.

(Szerintem inkább a te órahordásod bizonyítja, hogy sznob vagy és visszamaradott.)

Mellesleg mi az a mindenhol, ahova odaöfögtem ezen a helyen kívül?
Vagy csak hülye vagy, és ez jött a szádra?

gabiro 2014.10.07. 15:27:32

Nem mellesleg az ETA ugyanúgy a világ legnagyobb óragyártó konzorciumának - a Swatch Group-nak - a tagja, mint a Longines, a Tissot, a Certina vagy akár az Omega és a Breguet..
A helyzet az, hogy az egyszerűbb ETA szerkezeteket a Swatch group felhasználja a saját alsó (Swatch) és középkategóriás (Tissot, Certina) óráiban de akár még egy relatíve olcsóbb Omegában is. Meg el is adja a szerkezeteket nagy tételben bárkinek aki fizet érte, beleértve a saját svájci konkurenseit, meg a kínai hamisítványgyárakat is.
Szóval egy jó minőségű kínai hamisítványban lehet akár valódi svájci ETA szerkezet is.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2014.10.07. 16:21:19

@Mr. Közbiztonság Szilárd: "Vagy órát azért hord, mert idióta, és még a középkorban él."

A baj a magadfajtával az, hogy nem képes elképzelni, hogy a sajátjától eltérő vélemény is lehet helyes, mert nem egyetlen igazság van, amit csak te tudsz. Számodra lehet fölösleges és kényelmetlen a karóra, mert te a mobiloddal szereted csinálni, de órát hordani ettől még nem idiótaság, meg középkoriság.

A karórának hagyománya van, és kialakult kultúrája. Masszív sznobizmusa is, persze, a posztban látható néhány kép semmi ahhoz képest, amit a gazdagságukat villogtatni akarók hordani képesek akkor is, ha nincs rá szükségük.

Nekem kényelmesebb odapillantani a csuklómra, még csak nagyobb mozdulatot sem kíván sok gyakori testhelyzetben. Ha a mobilomon akarnám megnézni az időt, akkor elő kell venni, aktiválni a kijelzőt, esetleg feloldalni a védelmet is, aztán vissza, és eltenni. Nekem ez a kényelmetlen. És tarthatnám ezt is annak, hogy valaki az új mobiljával akar menőzni. Ráadásul ha valahol diszkréten akarod az időt megtudnod, akkor az megteheted a karóráddal észrevétlenül is, vagy annyira diszkréten, hogy a másik fél elfogadja észrevétlenként. Ha viszont előveszed a modilodat, mindenki azt hiszi, hogy telefonálni akarsz. Vagy megnézni az SMS-eidet, ami adott helyzetben elég paraszt dolog volna.

Ha az időt akarod tudni járkálás közben vagy valahol másnál, akkor a karóra a legkényelmesebb.

Mr. Közbiztonság Szilárd 2014.10.07. 16:37:11

@Androsz:
Hát drága szívem, talán olvass előzményeket is. Ugyebár nem én kezdtem el személyeskedni.

"Ha viszont előveszed a modilodat, mindenki azt hiszi, hogy telefonálni akarsz. Vagy megnézni az SMS-eidet"
Aki nem lépett túl a karórán, annál tényleg ez lehet.
Viszont mivel ma már a kőkorszakból kilépett világban a mobiltelefont használják az idő megtudására, teljesen normális dolognak számít, ha valaki megnézi. Értekezleten, bárhol. Hidd el, előfordultam néhányon, egészen magas rangú vezetőkén is. A technika fejlődésével változik az etikett is.
Sajnálom, hogy el kellett szomorítanom téged.

Mr. Közbiztonság Szilárd 2014.10.07. 16:38:19

@Androsz:
A karóra nekem például kifejezetten kényelmetlen, addig sem hordtam, amíg nem volt mobiltelefon.

Leone_510 2014.10.07. 17:08:16

itt ahol lakom egy nő varr egy márkás cuccokat árusító körúti boltba , szóval amikor "ezek" siránkoznak, hogy miért a kínain is vásárol a nép, hát azért bmeg mert te is hamisat árulsz

Sobo 2014.10.07. 17:30:50

Ameddig a sznobok, ill. akik lopkodják a pénzt megfizetik az 1-2-3.000€-s "elit" munkát, amivel csak a svájciak/franciák életszinvonalát tartják fennt, addig azok nagyon is örülni fognak h havi 20-30 eladott órából fenntartható egy márkanév, illetve pl. az alkalmazottaik kifizethetik a 3-400.Chf-et egy vízszerelőnek apróságért.
A kínaiak gyakorlatiasabbak, saját magukról tudják h nincs pénzük luxust megfizetni (kétkézzel szórni a pénzt) egy olyan tárgyért aninek megvásárlása mellé még társaság is kell ahol ért3keljék.

De, in Hungary az Auchanos polcfeltöltős melós megveszi az IPhone6-ot, hogy ne érezze az alattvalóság ízét 1évig. Aztán megveszi a 7-est, majd a 8-ast.
De eszébe se jút, h a főnöke akinek 2generációval régebbi telefonja van, az azért is leszarja mert ő azt is ingyen kapta csakhogy az a bizonyos tel-márka bekerülhessen a Auchan kínálatába.

Ez megy minden téren, csak különböző léptékben.

robogó 2014.10.07. 19:06:17

Ha lenne pénzem nem egy órám lenne hanem vagy 20 Vacheron,Zenit,Rolex,Ulysse Nardin,Bertling,......Most Seiko Premier Kinetik Perpetualom van felhúzni nem kell 5év járástartalék,vízàlló és mindig hordom.

Phrascarica 2014.10.07. 19:15:44

@robogó: Szerencsére, látom bejött az élet , de hosszú idő fog eltellni mire az összes értéktelen szemétért kifizetetd a sznobok drága adóját ;)...de hát a svájciaknak is élni kell valamiből.

Hurka Kolbász 2014.10.07. 19:19:32

@Mr. Közbiztonság Szilárd:
"Nézz a naptárra: 2014-et írunk. És nem a zsidó naptár szerint."
:DDD

mufflinca 2014.10.07. 20:08:59

Szerintem faszkalapozzuk azokat is le, akik nem 3310-esen, hanem okostelefonon nézik az időt!
Apropó: okostelcsiből is érdemes megnézni egy eredeti és egy replika közötti különbséget! Pedig mindkettő egyforma kívülről. Aztán lehet sóvárogni, hogy nem olyan a képe, fényessége, hangja, nem működik a wifi és lassú mint a dög stb. Az óra is ilyen. Az olcsóban nincsenek tömítések, lötyögnek a gombok és meg-meg áll a mutató. Olyat is lehet találni egy kis guglizással, ahol a mutatók és a perc berakások leestek és ott zörögnek egy kupacban. Bepárásodik hidegre-melegre, kiesik az üvege (ami plexi). A szíja szétakad, karcol és elhajlik stb. Folytassam? Higgyétek el, hogy egy minőségi acéltokos, zafír üveges óra az más műfaj.

citrix 2014.10.07. 20:53:28

"– Ugyan kit csaptunk be? – Virág lehunyja a szemét, megsimítja a bajuszát, mint mindig, amikor összegezi gondolatait. – Magunkat? Mi úgyis tudjuk, hogy miről van szó... A kutatókat? Azok örülnek, hogy plecsni van a mellükön. A széles tömegeket? Azok úgyse esznek se narancsot, se citromot, de boldogok, hogy velünk ünnepelhetnek. Az imperialistákat? Hát azoknak bizony túljártunk az eszén. Nem szeretnék most a bőrükben lenni." Bacsó ma is naprakész. Jól becsapja az imperialistákat a kommunista kínaiak... A sok idiótát csapják be akik hamisítványokat vesznek és azt hiszik most már ők is menők lettek.

eßemfaßom meg áll 2014.10.07. 20:54:24

@mufflinca: nem mondod, hogy egy félmilla feletti óra akár jobb is lehet mint egy 4ezer forintos

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2014.10.07. 21:21:57

@Mr. Közbiztonság Szilárd: "ma már a kőkorszakból kilépett világban a mobiltelefont használják az idő megtudására, teljesen normális dolognak számít, ha valaki megnézi. Értekezleten, bárhol. Hidd el, előfordultam néhányon, egészen magas rangú vezetőkén is. A technika fejlődésével változik az etikett is."

Á, az más. Ha egészen magas rangú vezetőkén is így megy, az más. Gondolom, nagyon nagy jelentősége van annak is, hogy ki milyen mobiltelefont vesz elő. Az egészen magas rangú vezetőé a legdrágább, őt túltelefonozni öngyilkos udvariatlanság. A saját főnöködet sem illik leelőzni, de hogy lássa, milyen ambiciózus beosztott vagy, aki nem hagyja elszáguldani maga mellett a korszerű időket, ezért a te telefonod majdnem olyan drága, mint az övé. És persze drágább, mint azé a kollégádé, akivel állandóan fúrjátok egymást.

Biztos az is jó pont, ha valaki, aki egészen magas rangú vezetők értekezletén is előfordul, időnként előveszi a mobilját, nyilván csak diszkréten tájékozódik arról, hogy tovább javult a termelékenység, újabb sikeres pénzpiaci lépésen van túl szeretett cége, esetleg friss információja van a beosztottakkal való még hatékonyabb csapatépítés legkorszerűbb módszereiről. Az ambiciózus dolgozó ezekről idejében tájékozódik.

Hát én valóban nem jutottam el odáig, hogy egészen magas rangú vezetők értekezletein lehessek szorgos résztvevő. A levezetésed alapján EZÉRT én idióta vagyok és a középkorban élek. Igyekszem túljutni azon a szomorúságon, amit ezzel valóban okoztál nekem.

Én valóban régimódi, csökött figura vagyok, és ha tudni akarom, mennyi az idő, rápillantok a karórámra.

@eßemfaßom meg áll: "nem mondod, hogy egy félmilla feletti óra akár jobb is lehet mint egy 4ezer forintos"

Pedig úgy van. A félmillás óra sokkal megbízhatóbb és strapabíróbb. Ezért nem kell levenned, ha gőzfürdőbe mész, így bármikor törtmásodperc pontossággal követheted az idő múlását, mellesleg ha elég magas rangú, de ókonzervatív vezető vagy, akkor a levegő nedvességtartalmát és a testsúlyod alakulását, egyetlen mindent átfogó pillantással. Kiállja a legerősebb földrengést és az alacsony légnyomást is, és akár ejtőernyőzés közben is bármikor megtudhatod a tokiói zónaidőt.

Valaki elárulná nekünk, hogy mi a tökömet tud a Rolex óra, ami miatt mindig azt emlegetik a filmekben, mint az átlagos milliomosok által elérhető csúcsot?

phranxinatra 2014.10.07. 21:58:33

@csentecsa: mi az az engedélyes rolex replika?

cso zsi 2014.10.07. 22:23:45

@protézisesh: Akkor biztos nem nőttem még fel, vagy már leszálló ágban vagyok.
Kommersz óragyártó, számomra megfelelő (aktuális) tudású típusait vettem, nagy része a mai napig megvan. Néha leporolom, új elemet kapnak, esetleg egy napig rajtam vannak.
Úgy tíz éve, egy sznob társaság szó szerint kinézett maguk közül, mert az én órámon nem csak mutatók és számok, hanem kijelző, valamint funkciógombok is voltak.
Az egyikük óráján a 12-es helyén egy pötty (tőlem lehetett 24 karátos gyémántból is), az időt sosem tudta.
Az árából 15-20-at biztos vehetem volna a sajátomból.
Az óra nem olyan, mint a Merci és a Trabant közötti különbség.
Ezek itt fent nagyon drága fapados Trabantok, én meg hordtam egy hozzájuk képest alacsony költségű, de jól felszerelt Fordot.
Régen a piroscímkéslévisz, meg a fehéradidaszcipő volt a "jólét" jele.
A Trapper, a Tiszacipő (az akkori), és az Alföldipapucs háromszor tovább bírta, mint azok.

phranxinatra 2014.10.07. 22:53:06

@csentecsa: Küldtél egy hamis órákat áruló oldalt. Ebből most értenem kéne, mi az az engedélyes replika?

phranxinatra 2014.10.08. 00:07:56

@csentecsa: Legális hamisítvány? Az oximoron szót ismered-e? :) És ugyan ki legalizálja a hamisítást és miért?

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2014.10.08. 00:28:21

@phranxinatra: A legális hamisítvány olyan, amikor az Ikea áruházában vett bútor dobozára az van írva, hogy "Ikea design, made in China". Hajdan az Ikea nem szimplán tervezője, hanem gyártója is volt a dolgoknak, és annak a minősége is tette híressé. Hát így gyártatja ma az Ikea a saját hamisítványait. Oximoron? Inkább nyereségvágy.

A replikát egyébként elismert és főleg ismert gyártó állítja elő az eredeti tervező és gyártó engedélyével. Lehet, hogy jobb, tartósabb, mint az eredeti, de az "Eredeti" több pénzért adható el, bár bebizonyosodott, hogy olcsóbban is elő lehet állítani a vele egyenértékűnek tekinthető változatot. De akik sok pénzt fizetnek ki a márkanévért, azoknak mindegy. Ez egy hülyeség, amit a gazdagok egymás kedvéért játszanak, és én teszek rájuk. Ennél még nagyobb hülyeség a drága borritkaságok kereskedelme, szóval egy csillivilli óra hegyezett lézerrel maratott mutatóval még az ártalmatlanabb marhaságok közé sorolható.

Nekem van egy kb. 18 éves digitális, telefonszám-memóriás Casio karórám, egyelőre kifogástalan állapotban, van egy telefonom, van egy számítógépem, én megmaradok a pókhálós középkorban.

Misi79 2014.10.08. 00:50:32

@Androsz:

Az a baj a hozzászólásoddal, hogy színtiszta sületlenség. Az is baj vele, hogy akkora magabiztossággal írod a sületlenségedet, hogy a nálad butább olvasók (egyébként biztosan vannak páran..) simán elhiszik.

Márka- és jogvédett terméknél NINCS "replika". Ezek hamisítványok. Pont. Replikát csak a jogtulajdonos készíthet. Szoktak is, pl adott modell 30 éves évfordulójára kiadják a régi modell új, átdolgozott verzióját.

A hamisítványok, amikről ez a blog is szól, a megtévesztést szolgálják, a márkavédjegy tulajdonosa meg hiába próbál küzdeni a hamisítóipar ellen - szélmalomharc. Pláne, amióta boldog-boldogtalan rendelheti aliexpresszen, ebayen keresztül az általad replikának eufemizált vackokat.

Az órák létjogosultságát most ne firtassuk - persze aki a kákán is csomót keres, megteheti - érdekes, a lújívuttyon táskákba nehezebben kötnek bele az ilyenek. Az óra régen munkaeszköz volt, "szükséges rossz", később munkaeszközből avanzsálódott hétköznapi tárggyá, újabban meg úri hóbortként éli reneszánszát egy szűk, dinoszaurusznak becézett réteg dédelgetett kedvenceként - a férfiember egyetlen ékszert viselhet: az órát.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2014.10.08. 03:43:01

@Misi79: Rendben van, szerinted sületlenség, szerintem nem. Bent vagyunk a döntőben. Esetleg jön valaki, aki ideteszi a saját véleményét is, aztán majd alakul.

"Márka- és jogvédett terméknél NINCS »replika«."

Ebben az esetben kellene valami magyarázatot találnunk arra az esetre, amikor egy már nem gyártott, ritka autótípus néhány példányát újonnan gyártott alkatrészekből újraépíti egy mai cég, és replika néven árusítja.

A fogalmi meghatározás egyébként nagyon nehéz, mert a hamisítvány, az utánzat, a replika, a másolat (és a koppintás :) más-más minőséget, szándékot és árat jelent, emellett más a replika egy régészeti kincs, egy sorozatban gyártott ipari vagy iparművészeti termék és egy műalkotás esetén. Egy forgalomban levő terméknél valóban nehéz replikának képzelni egy olyan utánzatot is, amely feltünteti valami nem nagyon szem előtt levő helyen, hogy csak utánzat.

Mr. Közbiztonság Szilárd 2014.10.08. 12:15:19

@Androsz:
Nem okvetlenül, volt olyan vezérigazgató, aki még pár éve is tizenéves Nokia telefont használt. Mostanában nem találkoztam vele, de lehet, hogy még mindig azt használja.

"A félmillás óra sokkal megbízhatóbb és strapabíróbb."
Na ne bassz. Amiket leírtált, azt egy átlagos műanyag tokos Q&Q vagy Swatch is tudja. Jóval 100 dezső alatti áron.

Ta Rácz 2014.10.08. 13:14:04

@Mr. Közbiztonság Szilárd: Persze kvarc kivitelben :D :D Ez finom mechanika amiről úgy látszik neked fogalmad sincs és osztod az észt :DDD. Szerintem te azt se tudod mi a különbség a mechanikus és a kvarc órák között!!! Google a barátod :D :D :D!!! Én meg azt tartom cickinek ha valaki telefonkán nézi meg az időt. Egy igazi férfinak legyen órája!!!

Ta Rácz 2014.10.08. 13:16:11

Amik az oldalon vannak azok meg filléres gagyik. A másolatokból esetleg az AAA+-osak még elmennek.

Ta Rácz 2014.10.08. 13:22:53

Csak ugye egy másolta AAA+-os zafír üveges, eta 2824-2-s óra is 350 dollártól kezdődik.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2014.10.08. 15:38:22

@Ta Rácz: "Én meg azt tartom cikinek ha valaki a telefonján nézi meg az időt."

Más is tarthatja cikinek, úgy látszik, különben az óragyártók nem égetnék magukat azzal, hogy karórákat árulnak középkoriaknak. Bár lehet, hogy azért ilyen baromi drágák, mert nem tudnak belőle eleget eladni, így aztán emelkednek a költségek. :-))

"Egy igazi férfinak legyen órája!!!" Méghozzá férfias, ha kérnem szabad. A "metroszexuálisok" hordhatnak ékszerórát, de egy férfi olyan órát hordjon, amit nő nem venne fel. :-D

eßemfaßom meg áll 2014.10.08. 16:00:26

@Ta Rácz: akkor jó nekem van órám, és még egy komplett mobiltelefont is szereltek be

ha esetleg így értetted: "Egy igazi férfinak legyen karórája!!! " akkor felmerülhet, hogy milyen funkiók meglétéig fogadható el férfiasságmeghatározónak a karóra, ha csak óra perc másodpercmérést tud vagy lehet benne naprár is, esetleg magasságmérő meg...

Egyébként meg egy igazi férfi felnéz az égre és a nap/csillagok állásából megmondja a pontosidőt. Ha már igaziférfizünk

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2014.10.08. 17:23:34

@eßemfaßom meg áll: "milyen funkiók meglétéig fogadható el férfiasságmeghatározónak a karóra"

Milyen funkciók meglététől.

Ha a mobiltelefonodat a csuklódon hordod, úgy, hogy egy félmozdulattal is rápillanthatsz, akkor teljesen rendben van. Én is elfogadnék olyan órát, amely rezgéssel jelzi, ha a mobilomon hívnak, meg tudom nézni rajta, hogy ki hív, és ki tudom nyomni rajta a hívást. Az praktikus lenne.

Tőlem hordhatod az orrodon is, de ha a pontos időért elő kell vennem a telefont, majd tapogatnom, aztán elegáns mozdulattal visszacsúsztatnom a megfelelő zsebbe, az brókerszokás. A bróker nem férfi. Lehet fukszosszokás is, de azzal sem járunk közelebb a férfihoz a humaniod kategóriánál.

Misi79 2014.10.08. 18:23:39

"Ebben az esetben kellene valami magyarázatot találnunk arra az esetre, amikor egy már nem gyártott, ritka autótípus néhány példányát újonnan gyártott alkatrészekből újraépíti egy mai cég, és replika néven árusítja.

A fogalmi meghatározás egyébként nagyon nehéz, mert a hamisítvány, az utánzat, a replika, a másolat (és a koppintás :) más-más minőséget, szándékot és árat jelent, emellett más a replika egy régészeti kincs, egy sorozatban gyártott ipari vagy iparművészeti termék és egy műalkotás esetén. Egy forgalomban levő terméknél valóban nehéz replikának képzelni egy olyan utánzatot is, amely feltünteti valami nem nagyon szem előtt levő helyen, hogy csak utánzat."

--MInt ahogy írtam, márka- és jogvédett terméknél NINCS replika.

De segítek, ma jó panda vagyok: az autós replika-sztori arról szól, hogy egy adott tipus formavédelme (formaterv-oltalom) lejárt, erre ráépül egy iparág és ugyanilyen formájú autókat készítenek, replikák esetén kis példányszámban. Hogy otthon, a sufniban a kedves vevő rátesz mondjuk egy Jaguár-logót, az már nem a gyártó felelőssége..

Értem én, hogy magyarázni akarod a bizonyítványodat, ha jól sejtem, gagyiórát árulsz fusiban. Ugyanis a gagyióra-nepperek szokták ennyire-ugyanezekkel a szólamokkal védeni a vackaikat.

Ta Rácz 2014.10.08. 19:14:07

Feleslege magyrázkodnom mert így van ;). Ráadásul az én órámat meg is csodálja mindenki de nem azért hordom hanem mert szeretem és ennyi. Akkor is cikinek tartom hogy valaki a telefonján nézi meg főleg úgy ha megkérdezik tőle az időt és akkor a birkája a zsebéből húzza elő a telefont :D :D. Vicces :D :D. Másik meg órának csak a mechanikus órákat tartom!

Androsz: Leginkább a multjuk miatt drágák ezek az órák főleg amik saját szerkezetet használnak mert ugye annak előállítás, megtervezése és úgy működjön ahogy kell az elég költésges dolod és valamikor évek kellenek egy új szerkezethez de még ilyen dárgán is nagyon sokat eladnak belőle.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2014.10.08. 20:18:49

@Ta Rácz: Tudom, hogy az ilyen órák és más különlegességek gyártói szándékosan drága gyártási eljárást használnak. Szűz lányok a pici kezecskéjükkel egyenként válogatják ki a PVC granulátumból a legformásabb szemecskéket, az arany lehűtéséhez pedig gondosan temperált vizet használnak a bioétrenden tartott mosolygó öntőmunkások. :-)) Csak ettől egy óra szerintem már nem lesz jobb, semmilyen vonásában.

eßemfaßom meg áll 2014.10.08. 21:13:12

@Androsz: "Én is elfogadnék olyan órát, amely rezgéssel jelzi, ha a mobilomon hívnak, meg tudom nézni rajta, hogy ki hív, és ki tudom nyomni rajta a hívást. Az praktikus lenne."

Akkora szerencséd van, hogy pont neked fejlesztik az okosórákat pont ezzel a tudással és nem is félmilláért árulják.

Mr. Közbiztonság Szilárd 2014.10.09. 04:13:37

@Ta Rácz:
Seggfejkém, az az óra, amit te mechanikusnak hiszel, analóg kijelzésű kvarcóra.
Egyébként szerintem karórát ma már csak a visszamaradott ostobák hordanak. Igazi mechanikus órát meg azok közül is csak a leghülyébbek, akik kilószám szórják tele szmájlival az idióta hozzászólásaikat.
A férfiak nem, legtöljebb a hozzád hasonló buzik.

@Androsz:
Aki meg karórát hord 2014-ben, az buzi. És szellemileg visszamaradott is.
Még a humaniodot sem mondanám rá, inkább csak emberszabású.
A kezét a majom is tudja nézni.
A mobilon az időt már nem tudja megnézni.

"Én is elfogadnék olyan órát, amely rezgéssel jelzi, ha a mobilomon hívnak, meg tudom nézni rajta, hogy ki hív, és ki tudom nyomni rajta a hívást. Az praktikus lenne."
Mondtam, hogy a középkorban élsz.
Már rég feltalálták, amire vágysz, az összes nagyobb telefongyártó gyártja is, okosórának hívják, és már 50 ezer Ft alatt is kapható.
És még az időt is mutatja az olyan hülyék kedvéért, akik csak a kezükön képesek azt megnézni, az ujjak mikrokoordinációja már meghaladja a képességeiket. Az embereknél ez nem szokott probléma lenni, az emberszabásúaknak viszont átalában nem sikerül.

Misi79 2014.10.09. 04:54:52

@Mr. Közbiztonság Szilárd:

Szerintem nyugodj meg, ha nem megy magadtól, keress egy szemöldökcsipeszt az anyucid táskájában, told le a pizsialsód és óvatosan applikáld az előbb említett szerszámot a nemi szervedre, majd annak ritmikus húzgálásával szenderedj édes álomba.

De ha nem megy a szundi, esetleg a csipesz túl nagy, mesélhetsz nekünk a frusztrációidról, engem pl. komolyan érdekelnek. Gondolom nem minden ok nélkül hoztad fel a buzi-kártyát, passzív-agresszív megnyilvánulásaid mögött gyermekkori traumák sejthetőek, a karóra-téma hozta elő benned azt az élményt, mikor fogdostak a (karórát hordó) bácsik?

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2014.10.09. 16:16:44

@Mr. Közbiztonság Szilárd: Elgondolkoztál már azon egy nyugodt percedben, hogy vajon miért ez a stílus okoz neked örömöt? Biztos, hogy valami olyami késztet rá, ami zavar téged, csak azt a problémát nem tudod megoldani.

Ha már rég feltalálták pont azt, amit írtam, akkor segíts egy típus-modellszám segítségével megtalálni, mert érdekelne a dolog. Nem akarok az órámmal netezni, androidos szemetet futtani, sok pénzért és feleslegesen, hanem az, amit írtam, és ami szerinted már létezik.

Mr. Közbiztonság Szilárd 2014.10.09. 18:38:17

@Androsz:
Szar dolog, ha visszaütnek, mi?
Az órapárti faszkalapok kezdték el ezt a stílust, ha visszaolvasol.

Mr. Közbiztonság Szilárd 2014.10.09. 18:48:33

@Androsz:
Ja, egyébként az adott órák nem csak az általad felsoroltakat tudják, de azokat IS tudják.
A többi tudásukat meg nem kötelező használnod.
Attól, hogy Ferrarid van, még mehetsz 60 km/h-val az autópályán (illetve lassabban is, mert az nincs előírva, mennyivel kell menni, csak az, hogy a járműnek képesnek kell lennie a 60 km/-t önerőből hosszabb időn át tartani) . Legfeljebb hülyének néznek.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2014.10.09. 21:04:37

@Mr. Közbiztonság Szilárd: Szóval nincsenek ilyen órák. Nem baj egyszer talán még lesznek. Én nem akarok 50 ezret meg még többet kiadni azért, hogy megvegyek egy csomó fölösleges képességet. Nemrég vettem mobiltelefont, van benne még kamera is, meg MP3 lejátszó. (Meg óra is.) Nem kell hozzá naponta frissítendő oprendszer, ahhoz meg négymagos processzor, ezért 3000 forint volt az ára. Az ilyen megközelítést órában is díjazni fogom.

Ha én 60-nal akarok autókázni, akkor nem is vennék Ferrarit. Hiszen ilyen körülmények között nem tud többet, mint egy kisautó. Igazság szerint nem értem, mások minek vesznek ilyen pöcsköszörű autókat, amikor nálunk a törvény szerint csak lezárt pályán szabad 130-nál többel menni. Az emblémáért én nem fogok tízmilliókat fizetni. És az érvényesülésre képtelen tulajdonságokkal telezsúfolt karórákért sem. Nem baj, vannak rá balekok elegen.

Ta Rácz 2014.10.10. 07:46:21

@Mr. Közbiztonság Szilárd: Én nem tehetek róla hogy nekem telik egy Audermars Piguet Royal Oak-ra (ez mechanikus te bénaság) neked meg egy 20.000ft-os kvarc-ra nem telik és mellette van még egy Sony Z3C telefonom ha már itt tartunk. Látszik hogy tudatlan iskolázatlan vagy ha ilyen hülyeségeket írsz. Te tényleg nem tudod mi a különbség egy kvarc meg egy mechanikus között!!! A 8 éves unokaöcsém tudja!!! Ezeket nem nagyképűségből írom de látom veled csak így lehet beszélni! Ezt az óra dolgot egy tudatlan embernek nem lehet megmagyarázni és te is elég ciki lehetsz mikor a zsebedből húzod elő a gagyifonodat ha kérdezik az időt :D . Szégyen :D ! Ja és fogd vissza magad de nagyon gyorsan!!!

Ta Rácz 2014.10.10. 07:53:27

Androsz: "És az érvényesülésre képtelen tulajdonságokkal telezsúfolt karórákért sem" Ezt megcáfonám ugyanis ezek a nagy gyártók már több mint 100 éves múltra tekintenek vissta tehát nekik már semmit nem kell bizonyítani max azt hogy kisérletezzenek azza hogy egy hónap alatt vagy esetleg egy éve alatt se siessen vagy késsen 3 másodpercnél többet a szerkezetük. Nézz meg például egy Patek Philippe Calatrava-t. Még dátum váltó sincs benne még is 20.000 dollártól kezdődik az ára és nem véletlenül. Ha az ember ismeri a múltjukat, hogy finom mechanika téren mire voltak képesek akkor nem fog rajta csodálkozni. 1800-as években hatalmas áttörés volt!!!
süti beállítások módosítása