Klónok harca

Klónok harca

A Prada-koppincs három dollár, a Ray-Ban kilenc

2014. október 09. - roxig

Az órák után most a dizájner napszemüvegek koppintását gyűjtöttem össze egy 13-as listában, ami semmi az alis kínálathoz képest, de a felsorolt modellek és márkák alapján legalább minimálisan érzékeltetem, valójában mekkora a kínálat az oldalon. Teljesen felesleges belemenni abba, hogy hiába néz ki jól egy szemüveg, ha a lencséje semmit sem ér - ezzel valószínűleg a vásárló is tisztában van és nem normális, ha azt hiszi, hogy az ezer forintos koppincsok felvehetik a versenyt a Ray Ban csúcskategóriás lencséivel. Itt csak a kinézet a lényeg, nem pedig az UV szűrő minősége, ezt nyilván senki sem várhatja el egy alig 3 dolláros szemüvegtől. Külsőre viszont elég jól lemásolták a néhol százezer forintot is meghaladó modelleket, mint például a Dior, Dolce&Gabbana és a Fendi.

1.

A Dior 'So real'-re keresztelt mostani kollekciós, elég extravagáns szemüvegét is kapni már alin, ráadásul a képek alapján elég jó minőségűnek tűnik. 

eredeti: 132244 forint (katt)

aliexpresszes koppincs: 9,38 dollár + free shipping (katt)

dior12.jpg

2. 

A Dolce&Gabbana műanyag virágokkal díszített szemüvege egy nem is olyan régi kampányuk legfontosabb kiegészítője volt, ezt persze a kínaiak is észrevették és meg is kezdték a sokszorosítását. Mondjuk elég vicces, hogy ők Marc Jacobs táblával hirdetik, dehát biztosan nem volt pofájuk a D&G-t még jobban meglopni.

eredeti: 74495 forint (katt)

aliexpresszes koppincs: 5,92 dollár + free shipping (katt)

dg.jpg

3.

Azt kell, hogy mondjam, hogy eléggé képben vannak az alis eladók az éppen aktuális (nem csak) szemüvegek terén. Ez abból is látszik, hogy a Prada egyik legnépszerűbb modelljét is baromi gyorsan lemásolták, ráadásul elég jó minőségben - ami a képet illeti. Aztán persze ki tudja.

eredeti: 91950 forint (katt)

aliexpresszes koppincs: 7,23 dollár + free shipping (katt)

prada_ CAT EYE AVIATOR.jpg

4.

Szegény Ray-Bant és szinte az összes modelljét annyira szarrá másolta már az összes létező más márka, nagykereskedés és a többi, hogy már Bulgáriában, a tengerparti sétányon is 2-3 euroért hozzájutni a legújabb koppincs modellekhez. Az év többi szakára pedig ott az ali, ahol szintén baromi olcsón be lehet rendelni szinte az összes modellt, ráadásul tokkal, törlőkendővel és tisztítóval, mint az alábbi arany aviátor-fazont is.

eredeti: 34039 forint (katt)

aliexpresszes verzió: 8,99 dollár + free shipping, tokkal vonóval (katt)

ray-ban-aviator-gold-brown.jpg

5.

Személy szerint nekem a Fendi 'Iridia' napszemüvege tetszik a legjobban, amit Lily Allen, Beyoncé és Cara Delevingne reklámozott egy időben, bár nekik biztos küldtek egy valaggal, hogy legyenek már olyan jó fejek felvenni, ha éppen 200 fotós üldözi őket az utcán. Ebben a szemüvegben tényleg látszik, hogy van benne fantázia: jól kitalálták a koncepcióját, és bár ettől függetlenül elég extravagánsra is sikerült, én biztosan nem mondanék rá nemet. Az aliexpresszes eladók is láttak benne potenciált, nem hiába koppintották le a megjelenés után nem sokkal.

eredeti: 477 euro (katt)

aliexpresszes koppincs: 9,34 dollár + free shipping (katt)

lowres-FENDI-iridia-sunglasses-for-Lily-Allen.jpg

6.

A képen látható Anna Dello Russo, a japán Vogue főszerkesztője azt hiszem 2-3 éve kollaborált a HM-mel egy közös kollekció erejéig. Ezeknek a kollaboknak általában az a lényegük, hogy egyébként méregdrága cuccokat a HM-mel közösen kivitelezve elérhető, de persze így is baromi drágán dobjanak piacra. Ugyanez történt Dello Russo kollekciójával is: emlékszem, akármennyire is tetszett belőle bármi, nem volt szívem kidobni érte egy kisebb vagyont.

eredeti: 9990 forint (katt)

aliexpresszes koppincs: 7,99 dollár + free shipping (katt)

ADR-1.jpg

7.

Mary-Kate Olsen szarrá hordta a Prada különleges szárú, fekete napszemüvegét, nem csoda, hogy alin már alig hatszáz forintért hozzá lehet jutni a másolatához.

eredeti: 48990 forint (katt)

aliexpresszes koppincs: 2,97 dollár + free shipping (katt)

prada-sunglasses-smartbuyglasses-canada-mary-kate-ashley-olsen.jpg

8.

A kínaiak látnak fantáziát a Dolce&Gabbana terveződuójának munkásságában, ez már a második D&G szemüveg a listában, és akkor nem mondom, mennyi jött még szembe, csak már nem volt pofám berakni.

eredeti: 1085 euro (katt)

aliexpresszes koppincs: 21,90 dollár + free shipping (katt)

dolce.jpg

9.

A House of Holland egyik legnépszerűbb szemüvegénél még különleges keresőszavakkal sem kell bajlódni: elég cska begépelni, hogy House of Holland és kidobja az egész kínálatot. Az összes közül még mindig a morbid feliratos modelljük, a 'Cross my heart hope to die, stick a needle in my eye' a legnépszerűbb, ezt már szarrá hordta Rita Ora és Poppy Delevingne is, átlag 4 dollárért lehet megrendelni alin.

eredeti: 58910 forint (katt)

aliexpresszes koppincs: 3,99 dollár + free shipping (katt)

20121205-154226.jpg

10.

És akkor íme a legelcsépeltebb, szerintem viszont a világ egyik legkirályabb fazonja, a Wayfarer. Ez az a szemüveg, amibe akkor is érdemes befektetni, ha egyébként nem aliról rendelsz magadnak szemüveget de megnézed, hogy minőségit vegyél az optikusnál. A Ray Ban-nek ez a fazonja sosem fog kimenni a divatból, elég megbízható is, úgyhogy simán megéri kiadni rá a 30-40 ezret, mert egy életre szól.

eredeti: 28789 forint (katt)

aliexpresszes koppincs: 8,90 dollár + free shipping (katt)

rayban.jpg

11.

Bőven nem mostani kollekciós ez a Miu Miu szemüveg, amit Rihanna még rövid vörös hajjal viselt. Ettől függetlenül még mindig kapni alin.

eredeti: 62280 forint (katt)

aliexpresszes koppincs: 9,90 dollár + free shipping (katt)

miumiu.jpg

12.

Ez is egy House of Holland szemüveg-modell, viszont nem olyan kommersz, mint az előbb mutatott feliratos. Érthető, hogy így persze kétszer annyiba kerül, de még így is nevetséges az ára.

aliexpresszes koppincs: 8,99 dollár+free shipping (katt)

2014-NEW-HOUSE-OF-HOLLAND-Brand-Sunglasses-CAT-EYE-Star-SUN-GLASSES-Punk-metal-Sun-shades.jpg

13.

Még egy House of Holland modell, talán ez volt a legnépszerűbb, nem csoda, hogy koppintották. Ráadásul mivel különleges a formája, és Beyoncé képével is eladható, ezért még kicsit 'drágábban' is adják, mint a többi fazont.

eredeti: 70695 forint (katt)

aliexpresszes ár: 10,80 + 3,64 dollár a shipping (katt) 

roxi.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://klonokharca.blog.hu/api/trackback/id/tr266772161

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fingerbangs 2014.10.10. 15:19:33

nem lett volna rossz ha a nagyokos cikkíró rendel is pár darabot és úgy vonja el a következtetést a minőségről, mert pl. raybanből az itt felsorolt az pl. hitvány minőség, 25-20euro körül jönnek a jók, ilyen nagyon szarokat olx-en is lehet venni 2000ért azonnal

2014.10.10. 15:40:10

Ha nincs pénzem, akkor szegény vagyok. Annál szánalmasabb, mint mikor egy szegény ember (kamu)márkás cuccokban parádézik.....aztán megy haza a szobakonyhába és a lavórban lefürdik?

randomuser1 2014.10.10. 16:09:20

LV táskához a metrón utazva kötelező!

roxig 2014.10.10. 18:15:11

@fingerbangs: a nagyokos cikkíró nagyon szívesen megvenné az összes cuccot, csakhát a nagyokos cikkíró még nem talált szponzort. de köszi a tippet, ajánlásként majd használom a kommentedet!!

Tezsoja 2014.10.11. 07:59:18

Öh.ès íme egy aliról rendelő,nem vagyok szegèny.... bàr az is lehet hogy szerinted az vagyok az se baj. Nem règ kattantunk rà az alira,mèg csak pàr cucc jött meg,azok mind hibàtlanok voltak (eddig).Nem tartozom LV tàskàsok közè..... Csupàn csak egyszerüen nem bírod ki ne rendelj valamit :) minden fele annyi mint amúgy a szezonàlis cuccok itthon, szoval egy jo kis móka ;) ennyi. Persze tudom itt a napszemcsi a lènyeg most, azt is fogok rendeli mert kivàncsi vagyok hogy milyen.... ennyièr hogy ha csak egyszer van rajtam akkor is megèri.Èn örültem az ìràsnak :) ès a Fendi lesz az első ;)

roxig 2014.10.11. 12:17:33

@Tezsoja: örülök neked! :) ha van valami, amiről szívesen olvasnál még alis témában, azt szívesen veszem:)
süti beállítások módosítása